zondag, april 21, 2024

Twaalf jaar celstraf geëist voor aansteken fatale brand aan Reviusrondeel

- Advertisement -

Het Openbaar Ministerie heeft twaalf jaar celstraf geëist tegen Diogo B., die ervan wordt verdacht de fatale flatbrand aan het Reviusrondeel in november 2021 te hebben aangestoken.

Op 12 november vorig jaar wordt de nacht van bewoners aan het Reviusrondeel ruw verstoord doordat er een brand uitbreekt op de twaalfde etage. De vlammen slaan al gauw uit het gebouw en tientallen bewoners staan op straat.

Het leed was erger als blijkt dat één van de bewoners van het brandadres, een 49-jarige vrouw, om het leven is gekomen. De klap wordt groter als een dag later haar 39-jarige vriend Diogo B. wordt aangehouden op verdenking van brandstichting.

Wat er zich precies heeft afgespeeld, is lastig te achterhalen. De bewoonster kan het niet meer vertellen en aan de verklaring van Diogo wordt getwijfeld. Die gooit het op een ongeluk met een aansteker, en eerder nog suggereerde de verdediging dat het slachtoffer zelf de brand stichtte.

Gewelddadige relatie

Uit verklaringen komt naar voren dat de Capelse en Diogo een relatie hebben, waarbij Diogo gewelddadig zou zijn geweest naar het slachtoffer. Ondanks dat zou de vrouw hem nog een kans willen geven op de fatale avond.

Die avond zou wederom uitlopen op een ruzie. Even later zou het dekbed vlam vatten. Diogo beweert alles gedaan te hebben om dit te blussen, maar de officier van justitie beweert dat de man het vuur zelfs verder zou hebben doen oplaaien. Ook zou hij bewust haar in levensgevaar hebben gebracht door het brandende matras tegen de deur te plaatsen, zodat zij niet meer kon ontsnappen.

Diogo blijft bij zijn verhaal dat het een noodlottig ongeval moet zijn geweest en hij alles heeft geprobeerd om haar te redden. Hij vraagt in het slotwoord de nabestaanden om vergiffenis.

De rechtbank doet later deze maand uitspraak.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen