zondag, april 21, 2024

Honderden meldingen vuurwerkoverlast in regio, vaak door jonge jongens

- Advertisement -

In de regio Rotterdam zijn er al honderden klachten over vuurwerkoverlast binnengekomen. Dat heeft wijkagent Jacques Lems gezegd in een interview op Radio Rijnmond. In het werkgebied van de wijkagent zou het gaan om 49 meldingen.

“Over het algemeen zijn het hele jonge jongens, vaak in de leeftijd van 8 tot 16 jaar”, vertelt de Capelse wijkagent in het interview. De jongens komen bijvoorbeeld aan het vuurwerk omdat het in België al te koop is. Ook kunnen ze het krijgen via social media. 

In Rotterdam geldt een verbod op het afsteken van vuurwerk, maar zo’n verbod is er niet in Capelle. Zo’n verbod is daarnaast moeilijk te handhaven. “Als ik in Oosterflank sta, mag ik geen vuurwerk afsteken, in Schollevaar mag het wel. Voor de handhaving is duidelijkheid het beste wat er is.” Lems pleit daarom ook voor landelijke duidelijkheid: “Kies in heel het land voor een totaalverbod of sta het toe. Dan weet de burger ook waar die aan toe is.”

Lems raadt mensen in het interview met Rijnmond daarnaast ook aan om gewoon te bellen naar de politie bij overlast. Zo krijgen zij in beeld waar er de meeste overlast is. 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

2 REACTIES

  1. Gewoon harder straffen met een mega hoge boete. Zo hoog dat ze volgende x echt wel nadenken. Het wordt steeds erger met die mega klappen.

  2. Er wordt hier in de buurt van de Algerabrug ieder weekend ‘s avonds laat geknald. Het hele jaar door. Niet 1 x, maar echt iedere week. Nog nooit kunnen ontdekken waar het nou precies vandaan komt. Weet dus ook niet wat ik tegen de politie zou moeten zeggen. Ik heb t idee dat t uit de kom van de oprit aan de kant van ‘s Graveland of van het Valeriusrondeel. En de politie heeft dat nog nooit gemerkt?????

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen