dinsdag, april 16, 2024

Gemeente zet Capelse pleeggezinnen in het zonnetje

- Advertisement -

Onze gemeente telt meer dan tachtig gezinnen die deur en hart hebben geopend om pleegkinderen een veilig thuis te bieden. De gemeente heeft alle pleeggezinnen afgelopen woensdag in het zonnetje gezet als blijk van waardering.

”Pleegouders zorgen ervoor dat deze kinderen opgroeien in een liefdevolle en veilige omgeving. Dat is hartverwarmend” legt wethouder Eric Faassen (Jeugdzorg) uit. ”Als gemeente zijn we hen daarvoor dan ook zeer dankbaar en ik wil de pleegouders dan ook een groot compliment geven!”

High tea

Voor alle pleeggezinnen lag woensdag een bedankbrief klaar met een cadeaubon. Ook ontvingen zij allen een uitnodiging voor een high tea. Deze werd georganiseerd in samenwerking met Enver, Horizon, Timon, Jeugdformaat en de Willem Schikker Groep.

Daarnaast waren er ook beleidsadviseurs jeugd, vertegenwoordigers van het Centrum voor Jeugd en gezin (CJG) en pleegzorgbegeleiders aanwezig. Voor de gezinnen was de high tea een goed moment om met elkaar in contact te komen.

Meer pleegouders nodig

Langdurige pleegzorg heeft de voorkeur boven crisisopvang, in het oogpunt van de gemeente. Daarom wordt in Capelle ook ingezet op uitbreiding van het aantal pleeggezinnen, zo laat de wethouder weten: “Gelijke kansen moet opgaan voor iedereen in Capelle, ook voor alle kinderen. Door hier aandacht voor te vragen hoop ik dat meer mensen in onze gemeente overwegen om pleegouder te worden,” aldus Faassen.

Verder informatie over de verschillende vormen van pleegzorg, én hoe je zelf een pleegouder kan worden, is te vinden op de website van Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen