maandag, april 15, 2024

Vrachtwagenchauffeur die motoragent Arno doodreed vervolgd voor moord

- Advertisement -

De vrachtwagenchauffeur die de Capelse motoragent Arno de Korte doodreed in Rotterdam, blijft langer vastzitten. Ook wordt hij officieel vervolgd voor moord.

Vorig jaar juli werd de agent aangereden en kwam daarbij om het leven. De 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Melissant die hem aanreed, stopte niet en reed door. Hij werd op een later moment aangehouden.

Rancune, haat en boosheid naar politie

Al snel komt aan het licht dat de verdachte ook de dood van een fietster op zijn geweten heeft en al eens eerder een motoragent heeft aangereden. Die verloor door dat ongeval zijn arm.

Uit onderzoek bleek later dat agenten algemene instructies hadden om de betreffende man beter niet staande te houden, omdat hij dusdanige wrok had naar agenten toe dat dit gevaarlijke situaties kon opleveren.

Of Arno de Korte zich bewust was met wie hij te maken had toen hij op die bewuste dag een volgteken gaf, is niet duidelijk. Wat daarna gebeurde wel. Volgens de advocaat was er geen sprake van opzet, maar volgens het Openbaar Ministerie (OM) handelde de man uit ‘rancune, boosheid en haat’ richting de politie. Uit ooggetuigenverklaringen zou blijken dat de chauffeur zelfs gas bij gaf.

Moord

De chauffeur uit Melissant werd in eerste instantie verdacht van doodslag. Vanwege de opzet die volgens justitie bewezen kan worden, hebben zij de tenlastelegging vandaag officieel aangepast naar moord.

In juni is de volgende zitting in Rotterdam. In september is de eerste inhoudelijke behandeling. Vandaag heeft de rechter ook de hechtenis van de chauffeur verlengd.


Lees ook:

Indrukwekkend laatste eerbetoon voor motoragent Arno

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen